Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tonhalas tészta - pasta al tonno
2014.05.21

tonhalas-teszta.jpg

Hozzávalók 4 főre 300 g konzerv tonhal, 2-3 evőkanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, kb. 300 g sűrített paradicsom, 500 g olasz jellegű tészta, só, bors, bazsalikom

Elkészítés A tésztafőzéshez sós vizet forralunk, kifőzzük a tésztát. Amíg  készül, a hagymát apróra vágjuk, az olívaolajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és kevergetve aranysárgára pirítjuk (max. fél perc). Hozzáadjuk a paradicsompürét, néhány evőkanál vízzel kissé felengedjük. Sózzuk, borsozzuk, és ha már kész, szárított vagy apróra vágott friss bazsalikommal fűszerezzük. Ezután már csak egyet rottyan és elkészült.

A szószhoz hozzákeverjük a tonhalat (ha darabos, előzőleg kissé nyomkodjuk szét villával). A tésztát leszűrjük, jól lecsepegtetjük. Ezután vagy elkeverjük az egészet a tonhalas szósszal, vagy tányérokra adagoljuk a tésztát és minden adag tetejére teszünk a szószból.

Tipp Készíthetjük a szószt passata di pomodoróból, azaz passzírozott paradicsomból is (olasz konzerv), akkor egy kicsit tovább kell főzni. Ha valaki több szósszal szereti ezt az ételt, megduplázhatja a fent leírt paradicsommennyiséget. Tálaláskor szórhatunk a tésztánkra parmezánt és díszíthetjük olajbogyóval - bár az eredeti olasz receptben ezek nem szerepelnek, nekünk nagyon bejött.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.