Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tészta genovai pestóval és fűszeres joghurttal
2015.03.01

teszta-pestoval-es-fuszeres-joghurttal-003.jpg

Hozzávalók 4 személyre 1 csomag teljes kiőrlésű száraztészta, 2 db érett, de nem túl puha paradicsom, egy kevés vágott snidling és parmezán a tetejére

A genovai pestóhoz 1 csokor friss bazsalikom, 5 dkg parmezán sajt, 5-6 gerezd fokhagyma, 3-4 dkg fenyőmag, 1,5 dl extra szűz olívaolaj, só, bors ízlés szerint A fűszeres joghurthoz 2 dl görög joghurt, kevés só és őrölt chili

Elkészítés A tésztát sós, forrásban levő vízben feltesszük főni, leszűrjük, és melegen tartjuk. A görög joghurtot sózzuk, fűszerezzük a chilivel, összekeverjük és felhasználásig hűtőbe tesszük. A pestóhoz a bazsalikomleveleket leöblítjük, óvatosan megszárítjuk és aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a hámozott fokhagymagerezdeket, az olívaolajat, fenyőmagot, sajtot, sóval és borssal ízesítjük, és többszöri megállítással pépesre daráljuk. (Arra vigyázzunk, hogy ne melegedjen fel a massza  a túl gyors és hosszú darálástól, ezért kell gyakran szünetet tartani.)

Tálaláshoz a tésztát összekeverjük a pestóval, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomokat, rákanalazzuk a joghurtot. Megszórjuk aprított snidlinggel és ízlés szerint még további parmezánnal. Azonnal fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.