Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1 csomag teljes kiőrlésű száraztészta, 2 db érett, de nem túl puha paradicsom, egy kevés vágott snidling és parmezán a tetejére
A genovai pestóhoz 1 csokor friss bazsalikom, 5 dkg parmezán sajt, 5-6 gerezd fokhagyma, 3-4 dkg fenyőmag, 1,5 dl extra szűz olívaolaj, só, bors ízlés szerint A fűszeres joghurthoz 2 dl görög joghurt, kevés só és őrölt chili
Elkészítés A tésztát sós, forrásban levő vízben feltesszük főni, leszűrjük, és melegen tartjuk. A görög joghurtot sózzuk, fűszerezzük a chilivel, összekeverjük és felhasználásig hűtőbe tesszük. A pestóhoz a bazsalikomleveleket leöblítjük, óvatosan megszárítjuk és aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a hámozott fokhagymagerezdeket, az olívaolajat, fenyőmagot, sajtot, sóval és borssal ízesítjük, és többszöri megállítással pépesre daráljuk. (Arra vigyázzunk, hogy ne melegedjen fel a massza a túl gyors és hosszú darálástól, ezért kell gyakran szünetet tartani.)
Tálaláshoz a tésztát összekeverjük a pestóval, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomokat, rákanalazzuk a joghurtot. Megszórjuk aprított snidlinggel és ízlés szerint még további parmezánnal. Azonnal fogyasztjuk.