Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tagliatelle ungherese - lecsós szélesmetélt
2014.08.04

tagliatelle-ungherese-007.jpg

Hozzávalók 4 főre 5 dkg füstölt szalonna vagy 3 ek olaj, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 kg zöldpaprika, 1 kg érett paradicsom, 1 szál lángolt kolbász (pl. gyulai), 1 csomag szélesmetélt, só, 2 ek olaj  

Elkészítés A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, a paradicsomot megmossuk, felkockázzuk, a paprikát megmossuk és ízlés szerint karikára vagy szeletekre vágjuk. Az olajon (kiolvasztott szalonnazsíron) üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Ha kicsit "összerottyant" az alap, beletesszük a karikákra vágott kolbászt, sózzuk, majd hozzáadjuk a paprikát. Fedő alatt, közepes hőfokon készre  pároljuk, a végén szükség szerint még utánaízesítjük.

A tésztát forró, sós vízben, amelybe az olajat is beletesszük, al dente főzzük (nem túl puhára). A kifőtt tésztát leszűrjük, tálra tesszük, rákanalazzuk a lecsót és azonnal fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.