Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Szicíliai pesto Jamie Olivertől
2014.09.13

 sziciliai-pesto-011.jpg

Hozzávalók fél kg száraz tésztához 10 dkg hámozott mandula, 2 gerezd fokhagyma, 1 db chilipaprika (az ere és a magja kikaparható, ha nem akarjuk csípősen enni), 1 nagy csokor friss bazsalikom, 4 db szardella és egy kevés az olajából, 20 dkg koktélparadicsom (lehetőleg piros és sárga) és néhány szem a díszítéshez, 1,5 dl olívaolaj, 6-8 dkg parmezán sajt, ízlés szerint só és kevés citromlé, 1 csomag száraztészta (pl. farfalle), só és olaj a főzéshez

sziciliai-pesto-jamie-olivertol-005.jpgElkészítés Az alapanyagokat elektromos darálógépben alaposan összedaráljuk. A bazsalikom szárát csak akkor vágjuk bele, ha friss, puha és nem fás.

A tésztát lobogó sós, forró vízbe tesszük, egy kevés olajat is belekeverünk és al dente keménységűre főzzük, tehát nem puhára. Leszűrjük, a főzővízből félreteszünk egy bögrényit, majd ezzel később összekeverjük a szószos tésztát, hogy megfelelő állagú legyen.

A tésztát tálba helyezzük, összekeverjük a szósszal és fokozatosan hozzáadjuk a főzővizet is. Pár pecig állni hagyjuk, hogy a tészta még utólag kissé megduzzadhasson. A tálat felezett koktélparadicsomokkal, bazsalikomlevelekkel díszítjük, meglocsoljuk  egy kevés olívaolajjal és ízlés szerint reszelt parmezánt is szórunk rá.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.