Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Spenótos burgonya-lasagne
2011.12.27

burgonyalazagne-kesz.jpgHozzávalók 4 személyre 8 db nagy burgonya, 1/2 kg leveles spenót (mirelit is nagyon jó), 1 vagy 2 dl főzőtejszín, ízlés szerint, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, só, bors, egy kk őrölt pirospaprika

Elkészítés A burgonyát héjában megfőzzük, amikor kihűlt, meghámozzuk, villával nagyobb darabokra törjük. Egy serpenyőben olajat hevítünk és megpároljuk a spenótot, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel és beleszórjuk aburgonyalazagne-spenot.jpg parmezán felét.burgonyaklazagne-osszerakas.jpg Összeforraljuk és félretesszük. Egy lábosban olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, sózzuk, belekeverjük a pirospaprikát és hozzáadjuk a durván összetört burgonyát. Egy tűzálló tálat kiolajozunk és beterítjük a burgonya felével. Rásimítjuk  a spenótot, majd rásimítjuk a maradék burgonyát. Megszórjuk a parmezánnal és 180 fokos sütőben, 15 perc alatt összesütjük. Forrón tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.