Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sertéssült olaszos körettel
2014.01.05

sertessult-olaszos-korettel.jpg

Hozzávalók 4 személyre 80 dkg sertésszűz, 1 dl fehérbor, 40 dkg száraz penne tészta, 1 csomag mélyhűtött zöldbab (nem vágott), 2 db cukkini, só, bors, majoránna, 4 gerezd fokhagyma, 1 doboz paradicsomkonzerv (hámozott, darabolt), 1 fej vöröshagyma, 1 kk bazsalikom, 2-3 dkg reszelt parmezán sajt, 4-5 ek olívaolaj

Elkészítés A sertéshúst megmossuk, papírral szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben kevés olajon minden oldalát hirtelen átsütjük. Melléöntjük a bort, majoránnával fűszerezzük, lefedjük és közepes hőfokon puhára pároljuk. Ha szükséges, hozzáadunk még egy kevés bort vagy vizet.

Amíg a hús sül, elkészítjük a köreteket. Felforralunk 2 liter sós vizet és al dente főzzük a penne tésztát (nem túl puhára). Egy lábasban kevés olajon megpirítunk 1 fej felkockázott vöröshagymát, hozzákeverjük a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal fűszerezzük, és kb. 10 perc alatt készre pároljuk. Tálaláskor a leszűrt tésztára öntjük, összekeverjük, és reszelt parmezán sajttal megszórjuk.

A cukkinit feldaraboljuk és a zöldbabbal együtt párolóedényben megpároljuk, majd zúzott fokhagymával, sóval és borssal fűszerezve egy kevés olívaolajon megfuttatjuk. Tálalásig melegen tartjuk.

Tipp A puhára sült húst vékony szeletekre vágjuk, tálra rendezzük, meglocsoljuk a sütésből visszamaradt szafttal. Melléhalmozzuk a sajtos-paradicsomos pennét, a zöldbabot és a cukkinit, azonnal fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.