Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Penne brokkolival és sajtmártással
2012.05.25

dsc07333-copy.jpgHozzávalók 4 főre 500 g penne tészta, 500 g brokkoli, 6-8 szelet bacon, 4 ek olivaolaj, só; a mártáshoz 3 dkg vaj, 1 ek liszt, 4 dl tej, 20 dkg reszelt füstölt sajt

Elkészítés Nagyobb edényben, sóval és 1 ek olivaolajjal vizet forralunk, fedő alatt megfőzzük benne a pennét.

Közben egy másik nagyobb edényben, sós, forró vízben, fedő alatt  megfőzzük a rózsáira szedett, mosott brokkolit (a forrástól számítva kb. 8 perc), majd leszűrjük és felhasználásig lefedve tartjuk, hogy ne hűljön ki.

A mártáshoz a sajtot lereszeljük (nagylyukú reszelőn is megfelel). Kisebb lábasban felolvasztjuk a vajat, és kevergetve, takarékon világos sárgára (éppen hogy csak) megpirítjuk rajta a lisztet. Felöntjük a tejjel, és gyakran kavargatva felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a reszelt sajtot, és folyamatosan tovább kevergetjük, amíg megfelelően besűrűsödik (ez 1-2 perc, de vegyük figyelembe, hogy hűlés közben a szósz tovább sűrűsödik majd). Mielőtt levesszük a tűzhelyről, sóval utánaízesíthetjük, de ez általában nem szükséges.

Amikor a tészta majdnem kész, a bacont kockára vágjuk és nagyobb lábasban 3 ek olivaolajon megpirítjuk. A leszűrt, lecsepegtetett tésztát ráöntjük, összekeverjük vele, és rövid ideig, kevergetve együtt melegítjük, hogy a tésztáról a még fennmaradó víz elpárologhasson. 

A baconos tésztát tányérokra adagoljuk, mellé halmozzuk a brokkolit és az egészet sajtmártással meglocsoljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.