Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, 3 szelet bacon apró kockákra vágva, 2 szál friss rozmaring, 1 szál friss kakukkfű, 2 db babérlevél, 1 közepes vöröshagyma felkockázva, 1 db kis sárgarépa felkockázva, ¼ kis zeller felkockázva, 4 nagy gerezd zúzott fokhagyma, só és bors ízlés szerint, 2 doboz fehér- vagy vörösbab konzerv (lehet vegyesen is), ½ doboz darabos konzerv paradicsom, 1,2 liter csirkehúsleves, ½ csomag spagetti vagy szélesmetélt, ízlés szerint, 5-10 dkg reszelt parmezán
Elkészítés Egy lábosban hevítsük fel az olajat, pirítsuk meg rajta a vöröshagymát és a baconkockákat. Adjuk hozzá a fűszernövényeket, a felkockázott répát, zellert és a zúzott fokhagymát. Néhány perc múlva keverjük bele a babkonzerveket, a felkockázott paradicsomot és a húslevest, majd forraljuk fel és ezután vegyük közepesre hőt a lábos alatt. Adjuk hozzá a darabokra tördelt száraztésztát és lefedve addig főzzük, amíg a tészta még nem fő ("al dente" keménységű legyen).
Ekkor vegyük ki a levesből a zöldfűszereket és a babérlevelet, és tálalás előtt keverjünk bele parmezánt , hogy krémesebb állagú legyen. Néhány perc pihentetés után tálaljuk.
Tipp Kínáljunk hozzá még parmezán sajtot és fogyasszunk hozzá friss, ropogós héjú rozsos bagettet vagy cipót.