Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Olasz serpenyős csirke
2013.11.24

serpenyos-csirke-martikatol--olasz-recept-0031.jpg

Hozzávalók  4 személyre 1 db csirkemell, 4 db kis csirkecomb, 1 fej vöröshagyma, 2 db sárgarépa, kevés zeller, 3-4 gerezd fokhagyma, 4 ek olívaolaj, 6-7 dkg húsos szalonna, 1 doboz paradicsomkonzerv (hámozott, darabos), 2 dl fehérbor, 1-1 kk rozmaring és zsálya, 1 csokor friss petrezselyemzöld, só, őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés A csirkemellet felszeleteljük, a combokat kettévágjuk és egy serpenyőben kevés olajon hirtelen elősütjük, majd kiszedjük, melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékon a húsos szalonnakockákat küsütjük, rátesszük a felkockázott vöröshagymát és üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a feldarabolt répát és zellert, folyton kevergetve gyorsan megkapatjuk. Ekkor visszatesszük a húsdarabokat, sózzuk, borsozzuk,  felöntjük a borral, és erősebb fokozaton átforraljuk. Ezután fűszerezzük a zsályával, rozmaringgal, és hozzáadjuk a paradicsomot is, majd lassú tűzön, kb. 40 perc alatt puhára pároljuk. MIkor kész, ízlés  szerint tovább fűszerezhetjük. Tálaláskor megszórjuk felaprított petrezselyemzölddel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.