Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1 db csirkemell, 4 db kis csirkecomb, 1 fej vöröshagyma, 2 db sárgarépa, kevés zeller, 3-4 gerezd fokhagyma, 4 ek olívaolaj, 6-7 dkg húsos szalonna, 1 doboz paradicsomkonzerv (hámozott, darabos), 2 dl fehérbor, 1-1 kk rozmaring és zsálya, 1 csokor friss petrezselyemzöld, só, őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés A csirkemellet felszeleteljük, a combokat kettévágjuk és egy serpenyőben kevés olajon hirtelen elősütjük, majd kiszedjük, melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékon a húsos szalonnakockákat küsütjük, rátesszük a felkockázott vöröshagymát és üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a feldarabolt répát és zellert, folyton kevergetve gyorsan megkapatjuk. Ekkor visszatesszük a húsdarabokat, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral, és erősebb fokozaton átforraljuk. Ezután fűszerezzük a zsályával, rozmaringgal, és hozzáadjuk a paradicsomot is, majd lassú tűzön, kb. 40 perc alatt puhára pároljuk. MIkor kész, ízlés szerint tovább fűszerezhetjük. Tálaláskor megszórjuk felaprított petrezselyemzölddel.