Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 fej vöröshagyma, 2 nagy paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 3 szál zellerszár, olaj, 2-2 db sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 zellergumó, 1 kisebb cukkini, fél karalábé, 1 nagyobb burgonya, fél paprika (de ízlés szerint bármilyen idényzöldség kerülhet bele: zöldbab, borsó, kelkáposzta...), só, bors, zöldségleveskocka, bazsalikom, kakukkfű, őrölt rozmaring, aprított petrezselyem
Elkészítés A zöldségeket apróra vágjuk. A hagymával kezdve kevés olajon megpároljuk őket, majd összeturmixoljuk.
Ezt a paradicsomos alapot felöntjük vízzel, beledobáljuk a felaprított zöldségeket, ízesítjük a fűszerekkel és lassú tűzön, hogy az ízek összeérjenek, megfőzzük.
Tipp Tálaláskor reszelt sajttal (A legfinomabb parmezánnal) szórjuk meg.
Levin mondja Van, akinek a gyümölcsből, nekem az idényzöldségekből készült leves a nyári kedvencem. A paradicsomos alaptól olaszos hangulatú, a sokféle zöldségtől pedig ezer-gazdag ízű. A "minestrone" azt jelenti, "sűrű leves", ami valójában a recept egyetlen hozzávalója - a bőségesség. Télen megfőzött vagy konzerv fehér babbal, apróra tördelt makarónival, sűrű paradicsomszósszal még laktatóbbá, tartalmasabbá tehetjük.