Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Borjúszelet sült búzadarával, olasz recept
2011.06.27

burjuszelet-sult-grizzel.jpgHozzávalók 4 személyre 4 szelet borjúkaraj,10 dl olívaolaj, 2 ek liszt, 1 citrom leve, 2 dl száraz fehérbor, só, bors

Elkészítés A borjúszeleteket megtisztítjuk,a szélüket néhány helyen éles késsel kb.1 cm hosszan bevagdossuk, hogy sütés közben ne ugorjanak össze. Mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. Olajon hirtelen kisütjük. Ezután felöntjük a fehérborral és fedő alatt puhára pároljuk, végül pedig pirosra sütjük. Tálaláskor citromlével meglocsoljuk.

A búzadara lepényhez 1/2 liter vizet felforralunk, megsózzuk és belekanalazzuk a darát, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Egy hőálló tálat olajjal kikenünk és belesimítjuk a kész masszát. Forró sütőben pirosra sütjük. Ízlés szerint megszórhatjuk  mediterrán fűszerekkel. Kockára vagy téglalap alakúra vágva tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.