Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Timpana – máltai sült makaróni
2010.06.15

Kép Hozzávalók 4-6 személyre 50 dkg leveles tészta (készen kapható), 50 dkg makaróni, 50 dkg darált marhahús, 4 db csirkemáj, 6 db hámozott paradicsom és 1-2 dl dl paradicsomszósz, 1 hagyma, 5 púpozott ek reszelt sajt, 10 dkg, 3-4 keménytojás, 5 nyers tojás, 1-2 gerezd fokhagyma, 3-4 ek olívaolaj, só és bors, rozmaring, 2 babérlevél, 1 pohárka vörösbor, 3-5 ek paradicsomszósz vagy 2-3 apróra vágott paradicsom

 

Elkészítés Pároljuk üvegesre az olajon az apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a rozmaringot, a zúzott fokhagymát, és mindezeken pirítsuk át a darált húst. Tegyük hozzá a bort és a babérlevelet, pár percig alacsony hőfokon kevergessük. Keverjük bele a kockákra vágott Kép paradicsomot, illetve a paradicsompürét, sózzuk-borsozzuk és alacsony hőfokozaton főzzük kb. 1 órán át. Az elpárolgott levet időnként egy kevés vízzel (vagy ha van: paradicsomlével) szükség szerint pótoljuk.

Olivaolajon hirtelen süssük át félbevágott csirkemájakat – az a jó, ha csak aranybarna kéreg keletkezik rajtuk, de belül még nem sülnek át egészen - mert a tésztával még úgyis sütőbe kerülnek.

Főzzük meg, szűrjük le és hűtsük le a tésztát hideg vízzel, keverjük el a szósszal, majd az összehabart 4 tojással, a sajttal, a májjal, az apróra vágott kemény tojással. Ha kihűlt, a leveles tészta felével béleljünk ki egy kiolajozott, mélyebb tepsit,  öntsük rá a szószos makarónit, majd fedjük be a leveles tészta másik felével. A leveles tészta kilógó részeit vájuk le, és díszítsük velük a tésztaborítást. Kenjük meg a „fedelet” a megmaradt ötödik, összehabart tojással. Süssük kb. 185 C fokon, míg ropogós és aranyságra nem lesz.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.