Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Elkészítés Pároljuk üvegesre az olajon az apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a rozmaringot, a zúzott fokhagymát, és mindezeken pirítsuk át a darált húst. Tegyük hozzá a bort és a babérlevelet, pár percig alacsony hőfokon kevergessük. Keverjük bele a kockákra vágott paradicsomot, illetve a paradicsompürét, sózzuk-borsozzuk és alacsony hőfokozaton főzzük kb. 1 órán át. Az elpárolgott levet időnként egy kevés vízzel (vagy ha van: paradicsomlével) szükség szerint pótoljuk.
Olivaolajon hirtelen süssük át félbevágott csirkemájakat – az a jó, ha csak aranybarna kéreg keletkezik rajtuk, de belül még nem sülnek át egészen - mert a tésztával még úgyis sütőbe kerülnek.
Főzzük meg, szűrjük le és hűtsük le a tésztát hideg vízzel, keverjük el a szósszal, majd az összehabart 4 tojással, a sajttal, a májjal, az apróra vágott kemény tojással. Ha kihűlt, a leveles tészta felével béleljünk ki egy kiolajozott, mélyebb tepsit, öntsük rá a szószos makarónit, majd fedjük be a leveles tészta másik felével. A leveles tészta kilógó részeit vájuk le, és díszítsük velük a tésztaborítást. Kenjük meg a „fedelet” a megmaradt ötödik, összehabart tojással. Süssük kb.