Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 10 dkg vöröshagyma, 10 dkg burgonya, 10 dkg cukkini, 150 dkg hámozott paradicsom, 20 dkg ricotta, 12 dkg borsó, 12 dkg karfiol, 5 dkg paradicsompüré, 4 tojás, 4 db lágy, fehér minisajt (pl. mozzarellagolyó), só bors
Elkészítés Megtisztítjuk, felaprítjuk a zöldségeket, üvegesre pirítjuk a hagymát. A sajtot, a ricottát és a tojást kivéve minden egyebet hozzáadunk, sózzuk-borsozzuk, felengedjük kb. 3/4 vízzel és főzni kezdjük. Ha a zöldségek puhák, egyenként óvatosan beleeresztjük a tojásokat, a hasábokra vágott ricottát, a kicsi sajtokat és még 2-3 percig, alacson hőfokon főzzük. Vigyázzunk, hogy a ricottát, a kis sajtokat és a tojásokat ne nyomjuk szét vagy törjük össze kevergetés közben.
Tipp Készülhet bármiféle zöldségből, ami csak a kezünk ügyébe kerül: főzhetünk bele például spenótot, répát, fejtett babot, endívialeveleket, zellert is.