Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Kwarezimal
2010.06.15

Hozzávalók 40 dkg darált mandula, 30 dkg rétesliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű liszt, 25 dkg cukor, 15 dkg kandírozott narancshéj (boltban készen is kapható), 5 dkg margarin, 1 ek kakaópor, 1 tk őrölt fahéj 1 tk őrölt Kép szegfűszeg, 1 citrom héja reszelve, 1 narancs héja reszelve, 1 ek narancs-aroma, továbbá a díszítéshez 1 tk méz és 3 dkg pörkölt, durvára vágott mogyoró vagy dió

 

Elkészítés Olvasszuk fel a margarint. Szitáljuk a lisztet egy mély tálba és keverjük össze. Adjuk hozzá a margarint, a narancs-aromát és jól keverjük össze, majd keverjük bele az összes többi hozzávalót. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy kemény tésztát kapjunk, gyúrjuk össze. A tésztát nyújsuk 2 cm vastagságúra és helyezzük tepsibe. Süssük mérsékelt hőfokon kb. 20 percen át. Még forrón kenjük át a tetejét mézzel és szórjuk rá a durvára vágott olajos magvakat.

 

Tipp Hidegen tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.