Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 60 dkg liszt, 1 dkg só, 1,5 dkg cukor, 1,5 dkg vaj (margarin), 2,5 dkg élesztő,
Elkészítés Keverjük össze a lisztet, a sót és a langyos margarint. Készítsünk keveréket a cukorból és a tejből, futtassuk fel benne az élesztőt, majd adjuk a liszthez. Gyúrjuk a tésztát a langyos víz fokozatos hozzáadásával addig, amíg fehér és ruganyos tésztát kapunk. Tegyük mély tálba, takarjuk le tiszta konyharuhával és kelesszük meleg helyen kb. 1 órán át. Utána vágjuk a tésztát kb. 5 dkg-os darabokra, tegyük azokat tepsibe, ne túlságosan közel egymáshoz, a tetejüket késsel kissé vágjuk be és kenjük meg összehabart tojással. Hagyjuk kelni még 15 percig. Süssük előmelegített,