Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Hobz - máltai kenyér
2010.06.15

Kép Hozzávalók 60 dkg liszt, 1 dkg só, 1,5 dkg cukor, 1,5 dkg vaj (margarin), 2,5 dkg élesztő, 3,5 dl langyos víz, ek langyos tej, 1 tojás

 

Elkészítés Keverjük össze a lisztet, a sót és a langyos margarint. Készítsünk keveréket a cukorból és a tejből, futtassuk fel benne az élesztőt, majd adjuk a liszthez. Gyúrjuk a tésztát a langyos víz fokozatos hozzáadásával addig, amíg fehér és ruganyos tésztát kapunk. Tegyük mély tálba, takarjuk le tiszta konyharuhával és kelesszük meleg helyen kb. 1 órán át. Utána vágjuk a tésztát kb. 5 dkg-os darabokra, tegyük azokat tepsibe, ne túlságosan közel egymáshoz, a tetejüket késsel kissé vágjuk be és kenjük meg összehabart tojással. Hagyjuk kelni még 15 percig. Süssük előmelegített, 230 C fokos sütőben 12-15 percen át.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.