Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók a tésztához 16 dkg cukor, 24 dkg margarin, 48 dkg liszt, 2 tojás, 1 tk sütőpor, ¼ tk vanília-aroma,1 citrom héja
A töltelékhez 20 dkg darált mandula, 20 dkg cukor, 2 tojásfehérje, ízlés szerint vanília-aroma,
A díszítéshez 20 dkg porcukor és egy kis víz
Elkészítés Keverjük egy tálban a margarint a cukorral addig, amíg a cukor elolvad. Adjuk hozzá a felvert tojást és a vaníliaaromát. Keverjük össze a sütőport és a citromhéjat a liszttel és a darált mandulával, és apránként adjuk hozzá ezt a is a keverékhez. A töltelékhez keverjük össze az őrölt mandulát, a cukrot és a citromhéjat. Habbá verjük a tojásfehérjét és hozzáadjuk a vaníliaaromát lényegét, majd beleforgatjuk a mandulás keverékbe. Ezután a tésztát vékonyra nyújtjuk és kb. 10,5X15 cm-es téglalapokra vágjuk. Mindegyikbe tegyünk egy kanálnyi mandulás tölteléket. A tésztaszéleket vízzel nedvesítsük meg, így könnyebben zárhatjuk a csont formájúra igazított darabokat. A süteményt közepes hőfokon süssük, kb. 15-20 percen át. Ha kihűlt, a díszítéshez a porcukrot oldjuk fel egy kevés vízben (akkor jó, ha az állaga viszonylag sűrű) és ezzel a mázzal kenjük be a „csontok” tetejét.