Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Fenek Moqli
2010.06.15

Kép Hozzávalók 1 tisztított nyúl, 3-4 ek napraforgóolaj, 5-6 gerezd friss fokhagyma, egy üveg száraz fehérbor, kakukkfű, só, bors

Elkészítés Vágjuk a nyulat kisebb (közepes méretű) darabokra, majd tegyük a húst egy mély tálba, és öntsünk rá annyi fehérbort, hogy ellepje. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, valamint egy kevés sót és borsot. Fedjük le és érleljük a hűtőben egy éjszakán át, vagy legalább 6 órán keresztül. Serpenyőben hevítsük fel az olajat, tegyünk bele egy kevés fokhagymát és mérsékelt hőfokon süssük pár percig (nem szabad megvárni, amíg barnulni kezd). Tegyük a pácolt, lecsöpögtetett húsdarabokat a serpenyőbe és süssük át hirtelen minden oldalukat, majd sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítsük. Öntsünk hozzá egy kevés fehérbort (a páclé ehhez teljesen megfelel), és pároljuk puhára (az elpárolgott pecsenyelevet időnként pótoljuk). Végül pirítsuk át a húsdarabok mindkét oldalát.

Tipp Máltán sült krumplival és salátával kínálják, mi is ezt javasoljuk. Persze, a maradék fehérbort is érdemes meginni hozzá.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.