Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 nagy tepsihez 35 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor, 5 dkg margarin, 25 dkg brindza, 2 ek olaj, 3 ek tejföl, 1 tojás sárgája + 1 fehérje a tetejére, 3 kk só, 5 dkg reszelt füstölt sajt + reszelt sajt a tetejére
Elkészítés A lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk, hozzzáadjuk a többi alapanyagot és ruganyos tésztát gyúrunk. Megszórjuk liszttel, fólába tekerjük és egy éjszakára ( vagy kb. 8 órára) hűtőbe tesszük.
A tésztát fél cm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a tojásfehérjével, ízlés szerint sajtot reszelünk rá, 10x1 cm-es csíkokra vágjuk, tepsibe fektetjük és 180 fokos sütőben 15 perc alatt pirosra sütjük.