Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1 nagyobb karfiol, 3 ek olaj, 10-12 dkg zsemlyemorzsa, 2 dl tejföl, 1-2 csipetnyi só
Elkészítés Levágjuk a karfiol leveleit, nagyjából egyforma rózsákra bontjuk és megmossuk. Sós vízben megfőzzük (a forrástól számítva kb. 10 perc), leszűrjük, lecsöpögtetjük és az olajon előzőleg aranybarnára pirított morzsába forgatjuk (vagy, ha kevésbé kalóriadús megoldást szeretnénk, csak kissé megszórjuk vele). Igény szerint tejföllel is meglocsolhatjuk.
Tipp Azon melegében, frissen készítve tálaljuk, hidegen általában már csak az igazi karfiolrajongók kedvelik.