Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 kis fejeskáposzta (kb. 1 kilós), 3 ek olaj, 2 kk só, 1 kk őrölt bors, 1 kk őrölt kömény, 1 csomag réteslap, 5 dkg vaj, 1 db tojás
Elkészítés A fejeskáposztát negyedeljük, nagyobb ereit és torzsáját kivágjuk. Megmossuk, lecsepegtetjük, majd lereszeljük vagy aprítógéppel felaprítjuk. Nagyobb lábasban 3 ek olajra dobjuk, fedő alatt fél csésze víz hozzáadásával pároljuk, amíg kissé össze nem esik. Ekkor sózzuk, borsozzuk, átforgatjuk, majd fedő alatt, mérsékelt hőfokon pároljuk tovább. Ha szükséges, olykor egy kis vizet öntünk alá. Amikor már teljesen puha, szükség szerint utánaízesítjük, majd kissé lepirítjuk (de nem égetjük).
A réteslapokat kettesével kiterítjük és olvasztott vajjal megkenjük. A káposztából a tésztalap szélére keskeny csíkot halmozunk és kb. kifli vastagságú hengerre formázzuk, a két végét összefogjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük. A többi lappal és káposztával folytatjuk. A hengereket kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, és 180 fokon kb.15 perc alatt piros ropogósra sütjük.