Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Holland borsóleves
2013.10.14

holland-borsoleves-005.jpg

Hozzávalók 4 személyre 0,5 kg zöld színű sárgaborsó, 1 ek só, csipet bors, 1 kk majoránna, 1db húsleveskocka, 0,5 kg oldalas 2-3 ujjnyi darabokra vágva, 2 db közepes petrezselyemgyökér, 1 kisebb zeller kockára vágva (vagy a zöldje),1 db közepes vöröshagyma felkarikázva, 25 dkg füstölt kolbász karikára vágva, petrezselyemzöld, 3 ek olaj, 4 szelet fehér kenyér

Elkészítés Egy nagyobb fazékban, kb. 2 l vízben félpuhára főzzük a borsót, lehetőleg közepes hőfokon, lefedve. Ezután fűszerezzük a sóval, borssal, majoránnával, hozzáadjuk a leveskockát, és beletesszük az oldalasdarabokat is. Addig főzzük, amíg az oldalas majdnem teljesen megpuhul (kb. 30-40 perc).

Amíg a hús fő, a hagymát az olajon megpirítjuk, kissé megsózzuk, és hozzáadjuk a meghámozott, felkarikázott zöldségeket is. Pár percig tovább pirítjuk. Az így előkészített zöldségeket a már majdnem kész levesbe tesszük, belekarikázzuk a kolbászt és kb. 15 perc alatt készre főzzük.

A kenyeret kockára vágjuk, és serpenyőbe téve kevés olajon megpirítjuk.

Tipp Tálalás előtt a főtt oldalast érdemes kevés olajon megpirítani és külön tányéron kínálni a pirított kenyérkockákkal megszórt leves mellé.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.