Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csirkemell Roquefort sajttal, holland recept
2013.10.12

hollandi-csirkemell-005.jpg

Hozzávalók 4 személyre 8 nagy szelet, kicsontozott csirkemell, kb. 1,5 dl tejföl, 20 dkg Roquefort sajt (vagy kék sajt), só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, őrölt pirospaprika, 2,5 dkg vaj (vagy 3 ek olaj), aprított petrezselyemzöld

Elkészítés A csirkemellszeleteket enyhén kiklopfoljuk, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük és egy nagy serpenyőben, olvasztott vajon mindkét oldalukat átsütjük. Megszórjuk kevés pirospaprikával, kicsit átfotgatjuk (de ne égessük meg a paprikát). Ezután tűzálló tálba fektetjük a húszeleteket és tejföllel kikevert, áttört Roquefort sajtos krémet halmozunk a tetejükre. 200 fokos sütőben 15 perc alatt pirosra sütjük.

Tipp Szórjuk meg aprított, friss petrezselyemzölddel. Burgonyapürével vagy párolt rizzsel körítve tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.