Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 8 nagy szelet, kicsontozott csirkemell, kb. 1,5 dl tejföl, 20 dkg Roquefort sajt (vagy kék sajt), só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, őrölt pirospaprika, 2,5 dkg vaj (vagy 3 ek olaj), aprított petrezselyemzöld
Elkészítés A csirkemellszeleteket enyhén kiklopfoljuk, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük és egy nagy serpenyőben, olvasztott vajon mindkét oldalukat átsütjük. Megszórjuk kevés pirospaprikával, kicsit átfotgatjuk (de ne égessük meg a paprikát). Ezután tűzálló tálba fektetjük a húszeleteket és tejföllel kikevert, áttört Roquefort sajtos krémet halmozunk a tetejükre. 200 fokos sütőben 15 perc alatt pirosra sütjük.
Tipp Szórjuk meg aprított, friss petrezselyemzölddel. Burgonyapürével vagy párolt rizzsel körítve tálaljuk.