Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 2 db filézett csirkemell, 3 ek olaj, tandoori fűszer, 1/2 dl tejszín, ízlés szerint só
Elkészítés A filézett, megmosott csirkemellet kisebb csíkokra vágjuk, forró olajon egy lábasban néhányszor átkeverjük, amíg a külseje kifehéredik, majd meghintjük 1 csapott ek tandoori fűszerrel és rögtön felöntjük 1 dl vízzel. A csirkét fedő alatt puhára pároljuk, utána tejszínt adunk hozzá és azzal még egy-két percig főzzük. Közben sózhatjuk, ha kell, és ízlés szerint adhatunk még hozzá fűszert.
Tipp Ha esetleg túl hígnak találjuk a szaftot, egy csapott ek liszttel hintsük meg és forraljuk össze vele egy percen át (és szükség szerint kissé fűszerezzük utána). Tálaljuk a csirkét rizzsel, salátával.