Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 2 érett avokádó, 1 citrom leve, 1 ek olíva olaj, 1 kis fej lilahagyma, 2 db paradicsom, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, 2 ek tejföl, petrezselyemzöld
Elkészítés Az avokádókat meghámozzuk, magjukat eltávolítjuk, húsukat kikanalazzuk, egy tálba tesszük, meglocsoljuk citromlével és az olívaolajjal. A lilahagymát apró kockákra vágjuk, a paradicsomokat meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk, a fokhagymát apróra zúzzuk és az avokádóhoz keverjük. Amennyiben villával dolgozunk, darabosabb lesz a guacamole, de pépesíthetjük botmixerrel is, hogy krémesebb állagú legyen. Végül belekeverjük a tejfölt is, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd megszórjuk frissen aprított petrezselyemzölddel.
Tipp Azonnal fogyasszuk, mert az avokádó könnyen megbarnul. Kínáljunk hozzá pirítóst vagy tálaljuk sültek mellé. Ízlés szerint készíthetjük chilivel, tabasco szósszal is.
Kisokos A guacamole (Közép-Amerikában és Kubában: guacamol) avokádóból készült finomság különféle változatokban, a mexikói konyha és a tex-mex ételek világából. (A tex-mex a mexikói konyha ízeit hordozza, ám az ételek kevésbé csípősek és gyorsabban elkészíthetők, mint eredeti mexikóiak.)