Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre A tésztához 20 dkg liszt, 4 ek olívaolaj, csipetnyi só, víz A töltelékhez 20 dkg feta sajt, 2 egész tojás, őrölt bors, 2 csokor petrezselyemzöld, szükség esetén néhány ek tej
Elkészítés A lisztet összekeverjük az olajjal, egy csipetnyi sóval, és annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. Ezt összegyúrjuk, majd műanyag fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
A fetát lereszeljük, a felvert tojásokkal, az apróra vágott petrezselyemmel, egy kis borssal lágy krémmé keverjük. Ha szükséges, néhány ek tejet adunk hozzá. A masszát hat egyenlő részre osztjuk.
A tésztát hat egyforma kis cipócskára osztjuk, és az elsőt lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük az első adag sajtkrémmel, majd kinyújtjuk a második tésztaadagot, a tepsibe helyezzük, megkenjük, és így folytatjuk a rétegezést. Legfelülre krém kerüljön.
Végül a sajttortát olajjal meghintjük, forró sütőbe tesszük, és mérsékelt hőfokon, kb. 50 perc alatt ropogós-pirosra sütjük.
Tipp Paradicsommal kiváló előétel, de egyszerű főfogás is lehet.