Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Pita húspogácsával
2013.06.28

pita-huspogacsaval-001.jpg

Hozzávalók 4 személyre 4 db pita, 3-4 db  paradicsom, 1 db kígyóuborka, néhány szem magozott olajbogyó, kevés majonéz, 10 dkg feta sajt, a húspogácsákhoz 15-15 dkg darált marha- és sertéshús, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 kk vöröshagymakrém (vagy 1 kis fej vöröshagyma ledarálva), 1 kk só, 1 kk őrölt pirospaprika, 1 kk currypor, 1 kk mustár, 1 kk őrölt köménymag, kevés olaj a grillezéshez

A húspogácsák elkészítése A darált húst alaposan összedolgozzuk a fűszerekkel és kb. 2 órán át hagyjuk hűtőben pihenni. Sütéskor tenyérnyi pogácsákat gyúrunk, és lelapítjuk, hogy alaposabban átsüljenek. Egy bordás aljú serpenyőt vékonyan bekenünk olajjal, felforrósítjuk, és a húspogácsákat adagonként kb. 10-15 percig grillezzük. Érdemes a sütés vége előtt néhány percig fedő alatt is tovább sütni, hogy biztosan megpuhuljon a hús.

Összeállítás Készítsünk görög pitákat. Vájuk le az egyik oldalukat, majd éles késsel nyissuk fel a pitákat, hogy megtölhetők legyenek. A belsejükbe nyomjunk egy kevés majonézt, tegyünk be 2 db húspogácsát, fektessünk melléjük vékonyan szeletelt uborkát és paradicsomot, nyomkodjunk közéjük felezett olajbogyókat és fetadarabokat. Tálaláskor a tányérra még tegyünk további paradicsom és uborkaszeleteket és ízlés szerint majonézzel is díszíthetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.