Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Toszkán falatok
2015.03.10

budapest-es-toszkan-falatok-083.jpg

Hozzávalók 4 személyre 4 db fűszeres, toszkán lepénykenyér (nagy bevásárlóközpontokban kapható), 2 db padlizsán, 1 db paradicsomkonzerv (hámozott, darabos), 5 dkg parmezán reszelve, 4 ek olívaolaj, kakukkfű, oregano, só, bors ízlés szerint, petrezselyemzöld a tetejére

Elkészítés A padlizsánokat meghámozzuk, felszeleteljük és mindkét oldalukat besózzuk, állni hagyjuk, hogy keserű levét kiengedje. Ezután leitatjuk, és egy serpenyőben olívaolajon először megpirítjuk, majd fedő alatt puhára pároljuk, kakukkfűvel, oreganóval, őrölt borssal fűszerezzük. Hozzákeverjük a paradicsomdarabokat és összepároljuk. A végén a levét elpárologtatjuk, és a ragut reszelt parmezánnal ízesítjük.

Összeállítás A lepénykenyereket száraz serpenyőben kissé átpirítjuk, felcikkezzük, megrakjuk a padlizsánraguval, tetejüket petrezselyemzölddel és kevés parmezánnal megszórjuk, azonnal fogyasztjuk.

Tipp Fehérborral kísérve nagyon finom előétel. Használhatunk a lepénykenyér helyett elősütött és serpenyőben felmelegített pizzalapokat is.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.