Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 4 db fűszeres, toszkán lepénykenyér (nagy bevásárlóközpontokban kapható), 2 db padlizsán, 1 db paradicsomkonzerv (hámozott, darabos), 5 dkg parmezán reszelve, 4 ek olívaolaj, kakukkfű, oregano, só, bors ízlés szerint, petrezselyemzöld a tetejére
Elkészítés A padlizsánokat meghámozzuk, felszeleteljük és mindkét oldalukat besózzuk, állni hagyjuk, hogy keserű levét kiengedje. Ezután leitatjuk, és egy serpenyőben olívaolajon először megpirítjuk, majd fedő alatt puhára pároljuk, kakukkfűvel, oreganóval, őrölt borssal fűszerezzük. Hozzákeverjük a paradicsomdarabokat és összepároljuk. A végén a levét elpárologtatjuk, és a ragut reszelt parmezánnal ízesítjük.
Összeállítás A lepénykenyereket száraz serpenyőben kissé átpirítjuk, felcikkezzük, megrakjuk a padlizsánraguval, tetejüket petrezselyemzölddel és kevés parmezánnal megszórjuk, azonnal fogyasztjuk.
Tipp Fehérborral kísérve nagyon finom előétel. Használhatunk a lepénykenyér helyett elősütött és serpenyőben felmelegített pizzalapokat is.