Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 4 db közepes padlizsán, 15 dkg füstölt sajt, 10 dkg gouda sajt, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd zúzott fokhagyma, 4 db érett paradicsom, 1 pohár tejföl, 2 tojás, olaj a sütéshez, 1 kk só, késhegynyi bors, egy csipet őrölt kakukkfű
Elkészítés A padlizsánokat ujjnyi szeletekre karikázzuk, besózva tálba tesszük és 20 percig hagyjuk, hogy keserű levüket kiengedjék. A szeleteket szalvétával letöröljük és serpenyőben forró olajon minkét oldalukat megsütjük. Egy sütőtálat kiolajozunk, egy sor padlizsánt lerakunk, rátesszük a hámozott és felkarikázott paradicsomszeletek felét, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és zúzott fokhagymával. Betakarjuk reszelt sajttal és folytatjuk padlizsánszeletekkel, paradicsommal, fűszerekkel, sajttal. A rétegezést karikára vágott vöröshagymával fejezzük be. Végül a tejfölt elkeverjük a tojásokkal, sóval-borssal-fokhagymával fűszerezzük és gazdagon bevonjuk vele a rakott alapanyagokat.
180 fokos sütőben kb. fél óra alatt összesütjük, a teteje szép piros, ropogós legyen.