Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1 db nagy cukkini, 50 dkg spárga, 1 csomag vajas tészta, 2 dl főzőtejszín, 8-10 dkg reszelt sajt, 3 db tojás, 1 fej lilahagyma, kevés olaj, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, szerecsendió és vaj a tortaforma kikenéséhez
Elkészítés A spárgát vékonyan meghámozzuk, 4-5 cm-es darabokra vágjuk és forró, sós vízben 10 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk. A cukkinit alaposan megmossuk, hosszában félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. A lilahagymát meghámozzuk, feldaraboljuk. Egy nagy serpenyőben az olajon üvegesre pároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a cukkinit, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és 10-15 perc alatt készre pároljuk, majd hűlni hagyjuk.
Egy nagyméretű, hullámos oldalú tortaformát kivajazunk és kibéleljük a felolvasztott vajastésztával úgy, hogy az oldalát is bevonjuk. Az esetleg kilógó tésztákat késsel levágjuk, hogy a lepény szép legyen. Villával megszurkáljuk, majd 180 fokos sütőbe tesszük és kb. 10 percig elősütjük, nehogy a tészta nyers maradjon. Ekkor beleterítjük a párolt zöldségeket.
A tejszínt összekeverjük a felvert tojásokkal, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, belekeverjük a reszelt sajtot is, és ezt a masszát egyenletesen a torta tetejére terítjük. Lassú tűzön kb. 45 percig sütjük.
Tipp Forrón tálaljuk, tortacikkekre vágva (de langyosan is finom).