Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Provance-i, fekete cseresznyével töltött torta
2014.06.09

 francia-csresznytorta-007.jpg

Hozzávalók A tésztához 25 dkg liszt, 13 dkg vaj, 1 dl víz, pici só, a töltelékhez 10 dkg porcukor, 3 dkg vaj, 2 dkg liszt, 75 dkg kimagozott fekete cseresznye és 1 db tojás sárgája

Elkészítés A lisztet eldolgozzuk a puha vajjal és a sóval, és annyi vizet adunk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk, majd 15 percig hűtőben pihentetjük.

Egy kerek sütőformát kivajazunk és -lisztezünk, a tésztát akkorára nyújtjuk, hogy teljesen beborítsa a formát és a peremére is jusson.

A porcukrot összekeverjük a liszttel, és egyenletesen a tésztára szórjuk. Erre terítjük rá a kimagozott, lecsepegtetett cseresznyét, a tetején elosztjuk az apróra vágott vajdarabkákat. A tésztát körben kicsit visszahajtjuk, és megkenjük tojássárgájával.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.

Langyosan fogyasztjuk, a tetejét megszórhatjuk porcukorral.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.