Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 szál sárgarépa, 1 nagy alma, 1 narancs, 2 ek citromlé, 1 dl tejföl, 1 kk pirospaprika, 1 csomag zöldpetrezselyem, só, frissen őrölt színes bors ízlés szerint
Elkészítés A finomra reszelt sárgarépát salátástálba tesszük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott almát és narancsot (héj nélkül). Meglocsoljuk citromlével, alaposan összekeverjük és fél órára hűtőbe tesszük. A tejfölt összedolgozzuk a maradék citromlével, a pirospaprikával, sóval, borssal. A mártást a salátára öntjük, a tetejét gazdagon meghintjük apróra vágott petrezselyemmel.
Kedves Erzsi,
Solar Yellow néven kapható ilyen répamag - érdemes beütni az internetes keresőbe, és akkor az is kiderül: hol lehet rendelni. A zöldségüzletekben, piacokon citromsárga sárgarépa egyelőre sajnos, csak nagyon ritkán fordul elő.
Érdekesség: a sárgarépa eredetileg fehér, lila vagy sárga színű volt, ilyet termesztettek nálunk is a XVII. századig. A mostanra elterjedt narancssárga sárgarépát holland kertészek nemesítették ki a királyi család tiszteletére.
Éttermekben, receot-albumokban citromsárga színű sárgarépával találkoztam.
De nem tudom a nevét, és azt sem, hogy magam hol szerezhetném be.
Kérlek, segíts! Puszika
Éttermekben, receot-albumokban citromsárga színű sárgarépával találkoztam.
De nem tudom a nevét, és azt sem, hogy magam hol szerezhetném be.
Kérlek, segíts! Puszika
vilagrecept@gmail.com
(Világrecept, 2012.03.08 17:30)