Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Almás melegszendvics, francia recept
2011.02.09

Kép Hozzávalók 4 főre 8 szelet toast-kenyér, 5 dkg puha vaj, 8 db almakarika, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg gouda sajt reszelve, 2 tojás, 1 ek liszt, só, bors, szerecsendió

Elkészítés A sajtokat összekeverjük  a tojások sárgájával, egy lábosban felmelegítjük,  hozzáadjuk a lisztet és sűrű krémet főzünk. Sóval, borssal és pici szerecsendióval fűszerezzük és kihűtjük.

A kenyerek egyik felét vajjal megkenjük és ezzel a felükkel lefelé sütőpapírral kibélelt, nagyméretű tepsibe sorakoztatjuk. A tetejüket megkenjük  a sajtkrémmel, erre tesszük a kimagozott  almakarikákat. A maradék sajtkrémet a két tojás felvert habjába keverjük és ezzel a habbal vonjuk be a szendvicsek tetejét. Forró sütőben pirosra sütjük és forrón tálaljuk.

Tipp Adjunk hozzá friss salátát!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.