Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 8 szelet toast-kenyér, 5 dkg puha vaj, 8 db almakarika, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg gouda sajt reszelve, 2 tojás, 1 ek liszt, só, bors, szerecsendió
Elkészítés A sajtokat összekeverjük a tojások sárgájával, egy lábosban felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet és sűrű krémet főzünk. Sóval, borssal és pici szerecsendióval fűszerezzük és kihűtjük.
A kenyerek egyik felét vajjal megkenjük és ezzel a felükkel lefelé sütőpapírral kibélelt, nagyméretű tepsibe sorakoztatjuk. A tetejüket megkenjük a sajtkrémmel, erre tesszük a kimagozott almakarikákat. A maradék sajtkrémet a két tojás felvert habjába keverjük és ezzel a habbal vonjuk be a szendvicsek tetejét. Forró sütőben pirosra sütjük és forrón tálaljuk.
Tipp Adjunk hozzá friss salátát!