Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 50 dkg krumpli, 2 sárgarépa, 3 paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, fél zeller, kb. 1,2 l húsleves (kockából is jó), 10 dkg füstölt szalonna, 3 ek tejföl, 1 dkg liszt, 4 kis szelet kenyér, szükség esetén só
Elkészítés A nagyjából egyforma darabokra vágott zöldségeket húslevesben puhára főzzük. Közben a kis kockákra vágott szalonnát kiolvasztjuk, zsírjában jól megpirítjuk a kis kockákra vágott kenyeret. Ha a zöldségek megpuhultak, a tejfölt és a lisztet jól összekeverjük és behabarjuk vele a levest. 1-2 perc múlva, ha kissé besűrűsödött, még szükség esetén utánasózzuk, majd ha az egész kész, a legvégén a leveshez adjuk a szalonnazsíros kenyérkockákat is.
Tipp Tálalás előtt megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemzölddel is, de ezzel már ne főzzük, így sokkal frissebb, zamatosabb marad az íze.