Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 10 ek liszt, 3 ek cukor, pici só, 1 egész tojás, 1 mk szódabikarbóna, 2 db nagy alma, szódavíz vagy erősen szénsavas ásványvíz, olaj a sütéshez
Elészítés A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük benne a szódabikarbónát, a cukrot, a sót, majd hozzáadjuk a tojást és annyi szódavizet, amivel összedolgozva nagyon sűrű palacsintatésztát kapunk. Ekkor belereszeljük a hámozott, lereszelt almákat és evőkanállal kiszaggatva bő, forró olajban aranybarnára sütjük a fánkokat. Törlőpapírra szedve leitatjuk róluk a fölösleges olajat. Porcukorral vagy fahéjas porcukorral megszórva, idénygyümölcsök kíséretében fogyasztjuk.
Tipp A tésztába reszelhetünk citromhéjat, és adhatunk hozzá vaníliás cukrot is.