Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók kb. 25 darabhoz 30 dkg puha vaj (margarin), 40 dkg liszt, kis csipetnyi só,15 dkg durvára vágott dióbél, 5 dkg kristálycukor, 1/2 mk fahéj, 10 dkg porcukor, víz
Elkészítés A vajat összegyúrjuk a liszttel, pici sóval, és kb. 1/2 dl hideg vízzel. Az elkészült tésztát 1-2 órán át (hűtőben) pihentetjük, majd diónyi gombócokat formázunk belőle. Ezeket sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk. Mindegyiket kissé lelapítjuk és ujjunkkal mélyedést készítünk a közepükbe.
A mélyedéseket megtöltjük a durvára vágott dió, a kristálycukor és a fahéj keverékével. A süteményt előmelegített sütőben, közepes hőfokon aranysárgára sütjük. Mialatt sül, a porcukorból 5 mk víz hozzáadásával, hidegen szirupot keverünk, és ezzel a még forró süteményeket jól meglocsoljuk.
Tipp Kávéhoz, teához kiváló. Zárt dobozban sokáig eláll.
Kisokos Ez a libanoni süteményféle hazájában Carabeige aleppo néven ismert.