Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 35 dkg marhafelsál, 35 dkg sertéslapocka,10 dkg füstölt szalonna, 2-3 fej vöröshagyma, 2 db nagyobb sárgarépa, 20 dkg gomba, 12 dkg rizs, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 zöldpaprika, só, őrölt bors, 2-3 ek 10 %-os ételecet, 4-5 dl húsleves, 2-3 babérlevél
Elkészítés A kockára vágott szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk, a megsült szalonnákat kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsírban fehéredésig pirítjuk a nagyjából 2 cm-es kockákra vágott húsokat, melyeket ezután egy jól befedhető, magas falú cseréptálba vagy jénaiba rendezünk. A vöröshagymát karikára szeletelve a húsokra tesszük majd hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket és a nagy darabokra vágott sárgarépát. Ekkor meglocsoljuk az ecettel, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérleveleket, felöntjük a húslevessel és jó szorosan lefedjük, hogy a gőzők ne tudjanak távozni. Közepesen forró (170 fokos) sütőben másfél órán át sütjük. Ekkor hozzákeverjük a rizst, a felszeletelt gombát, valamint a cikkekre vágott zöldpaprikát. Ha a leve nagyon elfőtt, adjunk hozzá vizet vagy fehérbort, tegyük vissza a sütőbe és fél óra alatt süssük készre. Vigyázunk, hogy se túl száraz, se túl lucskos ne legyen.