Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 5 ek áfonyadzsem, 1 db narancs,1 db citrom, 2 dl vörösbor, 3 cl brandy,1 tk mustár, Cayenne bors ízlés szerint
Elkészítés A narancsot és a citromot krumplihámozóval vékonyan meghámozzuk úgy, hogy a fehér szivacsos rész ne legyen rajta, és nagyon vékony csíkokra vágjuk. Vörösborban jól átfőzzük, hozzáadjuk az áfonyadzsemet és átforraljuk. A többi hozzávalóval fűszerezzük.
Tipp Angliában gyakran gyömbért is adnak hozzá, illetve citrom helyett olykor borecettel ízesítik. Ribizliből vagy savanykás ribizlilekvárból is készíthetjük.