Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1,5 bögre liszt, 1/2 bögre kakaópor, 1 bögre cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 cs sütőpor, 1/2 bögre olaj, 2 db tojás, 1 kis pohár tejföl, 15 db magozott aszalt szilva és 15 db magozott aszalt barack felkockázva, 10 dkg étcsokoládé apró darabokra vágva, 2 evőkanálnyi felkockázott birsalmasajt, 2 evőkanálnyi aszalt vörösáfonya, 1 citrom és 1 narancs reszelt héja, 2 dkg vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés A gyümölcsöket felkockázzuk, a lisztet összekeverjük a sütőporral, kakaóval, cukorral, vaníliás cukorral. Az olajat összehabarjuk a tojásokkal, beleöntjük a tejfölt, és ezt a keveréket összedolgozzuk a liszttel. Beledobáljuk a gyümölcsöket, belekeverjük a reszelt citrom- és narancshéjat. Kivajazunk egy muffinformát és 2/3 részig megtöltjük a tésztával. 170 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Tipp Használhatunk mini formákat is, akkor kb. 50 db készül ebből a mennyiségből.