Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 50 dkg liszt, 4 szikkadt zsemle, 1 tojás, 1,5 dl tej, 1,5 dl víz, 1 késhegynyi sütőpor, 5 dkg margarin,só
Elkészítés A zsemléket felkockázzuk, margarinon megpirítjuk és félre tesszük. Egy tálban összekeverjük a tojást a tejjel, a vízzel és a sóval. A sütőport összekeverjük a liszttel és mély tálba szitáljuk. Ebbe keverjük apránként a folyadékot és alaposan kidolgozzuk a tésztát ,majd belekeverjük a zsemlekockákat. A tésztából lisztezett kézzel két hengert formálunk, sós, lassú forrásban lévő vízbe fektetjük és kb. fél óráig főzzük (közben egyszer megforgatjuk).
Óvatosan tálra tesszük, megszárítjuk, ujjnyi vastagra szeletelve tálaljuk.