Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Cseh knédli
2010.07.22

Hozzávalók 4 személyreKép 50 dkg liszt, 4 szikkadt zsemle, 1 tojás, 1,5 dl tej, 1,5 dl víz, 1 késhegynyi sütőpor, 5 dkg margarin,só

Elkészítés A zsemléket felkockázzuk, margarinon megpirítjuk és félre tesszük. Egy tálban összekeverjük a tojást a tejjel, a vízzel és a sóval. A sütőport összekeverjük a liszttel és mély tálba szitáljuk. Ebbe keverjük apránként a folyadékot és alaposan kidolgozzuk a tésztát ,majd belekeverjük a zsemlekockákat. A tésztából lisztezett kézzel két hengert formálunk, sós, lassú forrásban lévő vízbe fektetjük és kb. fél óráig főzzük (közben egyszer megforgatjuk).

Óvatosan tálra tesszük, megszárítjuk, ujjnyi vastagra szeletelve tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.