Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 200 g chilis étcsokoládé, 150 g vaj, 180 g cukor, 3 tojás, 150 g liszt, 1 tk sütőpor, csipetnyi só,
két tekerésnyi frissen őrölt fekete bors
Elkészítés Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és a vajat, beletekerjük a borsot, majd langyosra hűtjük.
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.A tojásokat cukorral és a sóval habosra keverjük. Beleforgatjuk a csokoládés masszát, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A masszát tepsibe öntjük és 30-35 perc alatt megsütjük. A brownie akkor jó, ha a szélénél a tészta már megsült, de a közepén még egy kissé krémes állagú. A sütőből kivéve még tovább szilárdul a sütemény, de nem lesz száraz.
Kínálhatjuk vaníliafagyival is, ám a megátalkodott chiliscsoki-rajongók chilis-csokis fagyit válasszanak hozzá!
Levin mondja Eddig a brownie-receptek közül ez valahogy kimaradt, pedig már nem először készült el. Van egy titkos rajongója is ennek a pikáns-fűszeres változatnak, akit eddig még semmilyen más brownie-hízelgéssel vagy torta-elképzeléssel nem tudtam eltántorítani tőle: szerinte ez a legfinomabb!
A chili és a bors nem túl karakteresen vannak jelen, inkább csak egy kis tüzes felhangot kölcsönöznek ennek az igencsak földies-érzéki süteménynek.