Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 4 csirkecomb, 10 dkg füstölt szalonna, 2-3 dkg vaj, 2-3 fej vöröshagyma,1 pohár tejföl, 2 dl száraz fehérbor, 4 ek zsemlemorzsa, flekkenfűszer, 1 csapott mk törött bors
Elkészítés A fele szalonnát csíkokra vágjuk és a combokat alaposan megtűzdeljük vele, majd alaposan bedörzsöljük a flekkenkeverékkel. A maradék szalonnát felszeletelve tűzálló tál aljára fektetjük, erre helyezzük a meghámozott, felkarikázott hagymákat és ezekre kerülnek a combok. A tejfölt a borral simára keverjük és a csirkére locsoljuk, a tetejére őrölt borsot szórunk és a zsemlemorzsát is ráhintjük. A vajat a tetejére morzsoljuk, a tálat lefedjük, és a húst 180 fokos sütőben puhára pároljuk. Amikor megpuhult, levesszük a fóliát és pirosra sütjük.