Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Aszalt szilvás karaj, dán recept
2011.02.15

Kép Hozzávalók 4 személyre 8 szelet  csontozott rövidkaraj, 12-16 db magozott aszalt szilva, 2 db alma, 2 dl húsleves (kockából), 5 dkg vaj, késhegynyi bors, só, 2 ek liszt

Elkészítés A hússzeleteket kissé kiverjük, hogy a rostok fellazuljanak, besózzuk és megborsozzuk mindkét oldalukat, lisztbe forgatjuk és a felolvasztott vajon hirtelen megpirítjuk. A szeleteket vágódeszkára szedjük, 4 hússzeletre felhalmozzuk az aszalt szilvákat és a hámozott, kockára vágott almadarabokat, majd lefedjük  őket a megmaradt hússzeletekkel. Cérnával összekötözzük, hogy szét ne essenek. Az így elkészült töltött szeleteket lábosba rendezzük, felöntjük  a húslevessel, lefedjük, és kb. 1 óra alatt, lassú tűzön puhára pároljuk.

Tipp Sós, vajas, petrezselymes burgonyával tálaljuk és kanalazzunk rá a visszamaradt húsléből is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.