Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 8 szelet csontozott rövidkaraj, 12-16 db magozott aszalt szilva, 2 db alma, 2 dl húsleves (kockából), 5 dkg vaj, késhegynyi bors, só, 2 ek liszt
Elkészítés A hússzeleteket kissé kiverjük, hogy a rostok fellazuljanak, besózzuk és megborsozzuk mindkét oldalukat, lisztbe forgatjuk és a felolvasztott vajon hirtelen megpirítjuk. A szeleteket vágódeszkára szedjük, 4 hússzeletre felhalmozzuk az aszalt szilvákat és a hámozott, kockára vágott almadarabokat, majd lefedjük őket a megmaradt hússzeletekkel. Cérnával összekötözzük, hogy szét ne essenek. Az így elkészült töltött szeleteket lábosba rendezzük, felöntjük a húslevessel, lefedjük, és kb. 1 óra alatt, lassú tűzön puhára pároljuk.
Tipp Sós, vajas, petrezselymes burgonyával tálaljuk és kanalazzunk rá a visszamaradt húsléből is.