Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1 doboz csemegekukorica-konzerv, 2 db nagy alma, 1 doboz ananászkonzerv, 5 dkg füstölt sajt, 1 kis pohár tejföl vagy kefír, 1-2 ek majonéz ízlés szerint, 1 kk mustár, só, bors ízlés szerint
Elkészítés A kukoricát, a feldarabolt ananászt levük nélkül egy mély tálba öntjük, hozzákeverjük a kis kockákra felvágott almákat és végül a felkockázott sajtot is. Sózzuk, borsozzuk, óvatosan összekeverjük. A tejfölből/kefírből, mustárból és majonézből krémes öntetet készítünk és a salátába keverjük. Azonnal fogyaszthatjuk.
Tipp Használhatunk a konzerv ananász helyett azonos mennyiségű nyers ananászt is, de akkor a saláta kissé savanykásabb jellegű lesz, tehát keverjünk a mártásba 1 kk porcukrot is.
Sültekhez, hidegtálakhoz köretként is kiváló!