Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Zöldfűszeres omlett gazdagon, Dobi konyhájából
2014.09.23

 img_4276.jpg

Hozzávalók 4 személyre 8 db nagyobb tojás, 8 kk tejföl, 4 szál újhagyma, 3 db nagyobb zöldpaprika, kb. 20 dkg sonka, 10 dkg trappista sajt, 1 csokor friss petrezselyemzöld, néhány levél friss bazsalikom, só, színes őrölt bors, olaj a sütéshez

Elkészítés Az olajban a finomra vágott újhagymát megfonnyasztjuk, a kicsumázott és  vékonyan felkarikázott zöldpaprikát a hagymán megpároljuk, majd a vékonyra csíkozott sonkát a hagymára és a paprikára dobjuk, néhány percig még együtt sütjük. A tojásokat a tejföllel elhabarjuk, hozzáadjuk a finomra reszelt sajtot, a zöldfűszerek vékonyra szabdalt leveleit, sózzuk, borsozzuk, és a tojásos keveréket végül a hagymás-zöldpaprikás pirított alapra öntjük. Addig sütjük, amíg a tojás lepényszerűvé válik, az alja megpirul, de a felszíne még lágy marad.

Félbehajtva, paradicsommal körítve tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.