Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 50 dkg zöldbab (2-3 centiméteres, sós vízben főtt, lehet mirelit is), 1 doboz olajos kagylókonzerv, 1 doboz olajos tonhalkonzerv, 20 szem olívabogyó, 20 db kapribogyó, 6-8 db szárított paradicsom Az öntethez 2 kanál balzsamecet v. fehérborecet, 3 ek olívaolaj, kevés cayenne-i bors és őrölt színes bors, 10-15 levél friss bazsalikom 2-3 mm-es csíkokra vágva, só ízlés szerint
Elkészítés A főtt, leszűrt és kihűlt zöldbabot egy tálban összekeverjük a kagylóval, a haldarabokkal és az ízlés szerint aprított, vagy egyben hagyott olajbogyóval és kapribogyóval. A szárított paradicsomokat felcsíkozzuk és szintén a salátába keverjüElkészítjük az öntetet és meglocsoljuk vele a salátá
Tipp Azonnal fogyasztjuk, pirítóssal vagy friss péksüteménnyel.