Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 2 pohár joghurt, 20-25 dkg friss málna, 8 evőkanál málnadzsem, rum vagy gyümölcslikőr (ízlés szerint)
Elkészítés 4 magas fagylaltos kehelyben készítjük el a desszertet, bár egyszerű az összetétele, így látványos. A hozzávalókat négyfelé osztjuk. A kelyhek aljára helyezzük (szorosan) a málnaszemek felét, erre öntjük a joghurt felét, majd a következő réteg a málnadzsem, amelyben előzőleg a rumot vagy a likőrt elkeverjük. Ügyeljünk rá, hogy az alkohollal ízesített dzsem ne váljon túl folyékonnyá, és hogy a dzsemet a joghurton egyenletesen terítsük el! Ezután a málnadzsemre öntjük a joghurt másik felét, majd a
maradék málnával fejezzük be a rétegezést. Ide kerüljenek a legszebb szemek!
Tipp Ezt a desszertet tejszínhabbal, esetleg mentalevéllel díszítve, mindig lehűtve kínáljuk. Ha nincs kéznél málnadzsem, egyéb (lehetőleg piros színű), nem túl édes dzsem is felhasználható.