Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 70 dkg liszt, 2 tojás + 1 db tojás a kenéshez, 1 doboz kefír, 1 dl olaj, 1 dl tej, 1ek cukor, 5 dkg élesztő, 25 dkg margarin és 1 ek só
Elkészítés A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a 2 tojással, a kefírrel és az olajjal összegyúrjuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és jól kidolgozzuk. A tésztából 8 cipót formázunk és meleg helyen, kendővel letakarva egy órán át kelni hagyjuk. Eközben a puha margarint a sóval habosra keverjük.
Először két cipót nyújtunk kb. 25-30 cm átmérőjű körökké, az egyiket megkenjük a sós margarin negyedével, majd ráillesztjük a második kinyújtott cipót. Ezután a tésztát éles késsel negyedekre vágjuk, majd a negyedeket harmadoljuk, így 12 körcikket kapunk, amelyekből a kör szélétől indulva, kifliket formázunk. Folytatjuk a többi cipóval, és amikor mind a 48 kifli elkészült, a tetejüket megkenjük tojással. Végül kizsírozott tepsibe rakva, forró sütőben mindet pirosra sütjük.
Tipp A tetejét megszórhatjuk köménymaggal vagy reszelt sajttal is.