Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 személyre 4 db 100g-os gomolyaszelet, 5 db kovászolni való uborka, 5 db apró (új)krumpli hámozva, fél citrom leve, fél csokor aprított kapor, olívaolaj, 2-3 újhagyma felkarikázva, só, bors, 1 pohár joghurt, 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés Az újkrumplit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A citromlevet összekeverjük egy kevés olívaolajjal, fűszerezzük sóval, borssal, kaporral és az újhagymával. A burgonyát még forrón beleforgatjuk ebbe az öntetbe és egy jó negyed órára lefedjük, amíg magába szívja az ízeket.
Az uborkákat meghámozzuk, hajszálvékony szeletekre vágjuk vagy gyaluval felkarikázzuk.
A fokhagymát nagyon apróra vágjuk (vagy reszeljük), és a joghurtba keverjük. Az uborkát és a joghurtot a hűlő burgonyához adjuk, majd hidegre hűtjük.
Tálalás előtt a sajtszeleteket forró serpenyőben, kevés olívaolajon hirtelen megsütjük és a hideg salátával tálaljuk.
Levin mondja Ez lehetne akár hagyományos krumplisaláta egy nagy szelet rántott hússal. Hogy mégsem az lett, annak a kánikula volt az oka. Kinek van kedve harmincnyolc fokban ilyesmit enni? Természetesen nekem, igaz, "apró" változtatásokkal. A sertésszeletet grillezett gomolyára cseréltem, a burgonyát pedig joghurttal, citrommal frissítettem. Bár bevallom, nekem téli hidegben is bejönne ez az étel...