Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 60 dkg finomliszt, 50 dkg zsíros túró, 35 dkg margarin, 2,5 dkg élesztő, 1,5 dl tej, 3 mk só, 1 tojás a kenéshez
Elkészítés Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A lisztet mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, túrót, a puha margarint és megsózzuk, majd alaposan összegyúrjuk. Meleg helyen egy órán át kelesztjük, lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk és apró pogácsákat szaggatunk belőle. A tetejüket megkenjük felvert tojással, sütőpapírral bélet tepsibe sorakoztatjuk, és még kb. 20 percig pihentetjük, mielőtt forró sütőben pirosra sütjük.