Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók: 2 db filézett csirkemell, 1 nagy fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek olívaolajban eltett szárított paradicsom, 2 db hámozott sárgarépa, 2 kk. oregánó, 3 kk bazsalikom, só, 2,5 dl főzőtejszín, kb. 1 dl víz, 1 csapott ek étkezési keményítő A körethez egy csomag olasz száraztészta, a tálaláshoz 1 csokor petrezselyemzöld, kb. 10 dkg reszelt parmezán vagy hasonló jellegű sajt
Elkészítés A hagymát felaprítjuk és megdinszteljük egy kevés olívaolajon. A csirkemelleket kis kockákra vágjuk, a zúzott fokhagymával együtt hozzáadjuk a hagymához, és fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a felcsíkozott szárított paradicsomot, és a vékony karikára vágott sárgarépát, fűszerezzük, és kevés vízzel készre pároljuk. Mielőtt készre fő, étkezési keményítőt egy kevés tejszínben feloldunk, majd beleöntjük a többit is, és a csirkés ragut besűrítjük vele. Összeforraljuk és megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és 2-3 evőkanál szűz olívaolajjal meglocsoljuk.Tálaláskor a csirkeragus tésztát reszelt sajttal megszórva kínáljuk.